O Nama

1996. u Zagrebu, osnovana je i započela sa radom tvrtka FOTO PLUS. Među prvima u Hrvatskoj uveli smo digitalnu fotografiju na tek izišlom mini-labu FUJI, a dobra suradnja sa fuji-jem, omogućila nam je da danas u svim našim laboratorijima (5) koristimo FUJI Frontier digital mini labove.

Danas je to FUJI-jev minilab FRONTIER 570 , laboratorij za razvijanje i klasičnih i digitalnih fotografija koji u svijetu kotira kao jedan od najboljih uopće kako po brzini ispisa (1,5 min.) tako i po kvaliteti ispisa što omogućava našim korisnicima da u najkraćem mogućem roku (30 min.) dobiju kvalitetnu uslugu. Usluga se odnosi kako na izradu klasičnih i digitalnih fotoigrafija, izradu fotografija sa APS i 120 mm filma (6 x 4,5 i 6 x 6), direktnog skeniranja 35mm i 120 mm filma, diapozitiva u ramicama i bez, izradu do formata 20 x 30, 30 x 40 i 30 x 45, tako i izradu većih formata (Split) do 110 x 200 cm (EPSON STYLUS PRO 9600) na različitim klasičnim i strukturiranim površinama (glossy 240 g, artist canvas, fine art torchon…), prebacivanje video materijala (VHS, 8mm, Hi 8, Digital 8, mini DV) na DVD medij (Split), retuširanje starih i novih fotografija…

Jedan od noviteta u našim dućanima je i uređaj ORDER-IT preko kojeg korisnici naših usluga mogu samostalno pregledavati svoje fotografije (CD-ove, sve vrste kartica – CF, XD, SD, SM, MMC, USB – stick…),a istovremeno i naručivati točno određene fotografije, određivati im format, izrez, broj komada, prebacivati sa kartice na CD ne ostavljajući u laboratoriju taj isti medij.

Pri izradi fotografija naši djelatnici obrađuju pojedinačno svaku fotografiju ( kontrast, boje i tonovi, crvene oči, oštećenja tj. ogrebotine na filmu – ukoliko to nisu ekstremna oštećenja), nastojeći pritom izvući ono najbolje od svake fotografije, a sve to uračunato je u cijenu izrade.

Osim izrade fotografija, u našim dućanima obavljamo i prodaju robe renomiranih svjetskih marki kao što su Olympus, Canon, Fuji, Sony, nudimo veliki izbor filmova (135, 120 mm, CB za ručno i strojno razvijanje), kemikalija i foto papira (ILFORD), memorijske kartice (Olympus, San Disk, Sony…), foto albuma (Henzo, Hofmann, Mascagni…), okvira, profesionalnu foto opremu ( stative – Manfrotto, pribore za čišćenje objektiva i senzoira foto aparata, rasvjetu, foto filtere (Heliopan, Marumi, Cokin), torbe ), sve vrste baterija (Duracell, Kodak…), dalekozore (Olympus, Praktica, Fomei), različite vremenske postaje (termometri, hygrometri i barometri), kompase, programe VICTORINOX I MAGLITE.

Ukratko, nastojimo našem kupcu ponuditi na jednom mjestu uz izradu fotografija i bogat asortiman različitih proizvoda kako bi naša usluga bila što potpunija i kvalitetnija.